Заведенията се готвят за голямото отваряне със специални комплименти към клиентите

Заведенията се готвят за голямото отваряне със специални комплименти към клиентите
A A+ A++ A

Със специални комплименти като шотове и кексчета се готвят да посрещнат клиентите си част от заведенията при отварянето си на 1 март. Това показва проверка, направена от в. "Телеграф". Едно от заведенията, които работеха само за вкъщи, ще изненада клиентите си с ново предложение в менюто - конски специалитети. В други заведения пък тече трескава подготовка за посрещане на гости, като се сменя интериорът, монтират се нови пана с митични животни, поставят се нови столове и маси. 

В повечето ресторанти не е предвидено тържествено отваряне или специални оферти за гостите, но обещават цените да се запазят на нивата от миналата година. 

Очаква се някои заведения да не предлагат всичко включено в менюто, тъй като не е ясно каква ще е клиентелата, а от това зависи и какво да е зареждането, коментира Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията. 

Има много запитвания в страниците в социалните мрежи на ресторантите, а също така и вече текат резервации за празниците през март, разказа Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

Усеща се, че хората искат да се забавляват. Има ресторанти, които ще предложат на клиентите си оферти за 1 март, но те са по решение на управата, коментира Димитров. 

Не се очаква голям прилив на клиенти в началото на другия месец, но вече ресторантите са отворени за резервации за 3 и 8 март, добави Алибегов. Очаква се още в началото да няма много посетители предвид кризата, предизвикана от пандемията. 

Мерките, които ще са в заведенията, са като миналата година. Ше има дезинфектант на масите, маските за клиентите ще са по желание, а сервитьорите ще са задължително с предпазни средства на лицето. Също така при сервиране на храна ще носят ръкавици.

През топлите месеци, ако заведенията останат отворени, ще предложим маските в летните курорти да бъдат заменени с шлемове, тъй като заради жегата може на служителите да им прилошее. 

Алибегов коментира, че при първото отваряне през миналата година бяха поставени дезинфектанти, но имаше много хора, които не ги ползваха.

#заведения #заведение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"