Съдия от Словения, за когото единственo Novinite.bg алармира, даде рамо на Италия за първа победа в България

Съдия от Словения, за когото единственo Novinite.bg алармира, даде рамо на Италия за първа победа в България
A A+ A++ A

България претърпя поражение и във втория си мач от квалификациите за Мондиал 2022 и вече е ясно, че отново няма да играем на голям футболен форум. Италия ни удари с 2:0 на Националния сатдион в София и записа първи успех при визита у нас. За разлика от мача срещу Швейцария, този път командата на Ясен Петров даде повече битка на съперника, но отново тимът трудно си подаваше повече от 2 паса, а владеенето на топката далеч не бе в наша полза.

Трябва обаче да се отбележи, че основна "вина" за резултата има и съдията. Отдавна Novinite.bg алармира, че е странно, че UEFA дава срещата на рефери от съседна на Италия страна, каквато е Словения. Не е тайна , че словенци и италианци са народи, които си симпатизират, имат и несломима икономическа връзка, така че...

Главният арбитър - Славко Винчич и неговите асистенти закопаха и без това слабата ни селекция, която този път поне даде отпор. Съдията отсъди скандална дузпа за Скуадрата, след като Андреа Белоти симулира явно. С този гол Италия поведе в самия край на първата част. После в началото на второто полувреме топката очевадно се удари в ръката на футболист от гостите и отклони траекторията си, но в този случай реферът не уважи бурните претенции на България за дузпа. Така той повлия на крайния изход от мача.

Първите мигове на "Васил Левски" бяха белязани от агресивна България, опитала се да пресира съперника дълбоко в неговата половина. Показателно беше изчистването на посоки, когато се наложи вратарят Джанлуиджи Донарума да отиграе върната към него топка.

Първата голова ситуация в квалификацията бе причислена към актива на "лъвовете". Андрей Гълъбинов демонстрира физическа мощ в полето на Италия, а след комбинация с Делев, успя да отправи и удар, който попадна в обсега на сигурния Донарума.

Гостите имаха претенции към главния съдия в шестата минута. Сисиньо се хвърли на шпагат, но пресечената от него топка се превърна в извеждащ пас за Федерико Киеза. Нападателят на Ювентус се понесе сам срещу Илиев, но бе посечен от двоен български шпагат. "Скуадрата" погледна към рефера Винчич, но словенецът беше на мнение, че няма основание за наказателен удар.

Възпитаниците на Роберто Манчини решиха да променят начина си на атака с опит за изстрел от далечна дистанция. Изстрелът му по земя обаче не намери очертанията на вратата в 14-ата минута.

Спас Делев с право се ядоса на своите съотборници, след като демонстрира много скорост в краката си и успя да преодолее с лекота Леонардо Бонучи в 19-ата минута. Последва опит за негово подаване към Гълъбинов, но Андрей, и други играчи в "червено", закъсняха прекалено със своето включване.

Сисиньо имаше сериозни проблеми в своята зона, където категорично губеше двубоя си със Спинацола и Инсине. Поредният успешен пробив през защитника на Лудогорец завърши с пас към звездата на Наполи в 32-ата минута. За радост Петър Витанов застана на пътя на неговия удар и спаси Пламен Илиев от доста големи неприятности.

120 секунди преди сигнала за почивка, българската отбрана се пропуска и Италия поведе в резултата. Роберто Инсине пусна хитър извеждащ пас за стартиралия Белоти, който се възползва от физически контакт с Даниел Димов и падна на земята. Съдията Винчич прецени, че има достатъчно мотиви и отсъди дузпа за гостите. Зад кълбото застана потърпевшият, който с безпогрешно изпълнение матира Пламен Илиев. При показаните видеоповторения обаче ясно си пролича, че 11-метровият удар е несъществуващ.

Снимка 524808

Второто полувреме стартира със силна италианска преса, която затрудни момчетата на Ясен Петров. Леонардо Бонучи пък ни застраши след корнер. Тогава бранителят на Ювентус се промъкна из зоновата защита на "трикольорите" и стреля с глава, но над горната греда на Илиев.

В 57-ата минута българският национален тим беше сериозно ощетен от словенския съдия Славко Винчич. Селекцията на Ясен Петров разгърна добра своя атака, при която Делев пусна в перспектива за Карагарен. Звездата на Локо (Пд) пробва да върне към свой колега около дузпата, но легналият на шпагат Сенси докосна кълбото с дясната си ръка. Главният арбитър обаче запази грозно мълчания, подбуждайки бурното недоволство в лагера на нашия тим.

"Скуадрата" пак разпери колективно ръце, когато в 63-ата минута Белоти уж пострада при закъснели действия на Вальо Антов. В действията на българския бранител нямаше нищо нередно и поне този път правдата възтържествува.

Гостите можеха да решат всичко в своя полза с втори гол в 71-ата минута. Българската отбрана проспа бързо изпълнен фаул, който позволи на Белоти да се измъкне от персоналния си пазач Вальо Антов. Ил Гало реши да прехвърля технично Пламен Илиев, но намери дясната греда. Пред стрелеца на Италия се откри възможност за добавка, но заложи на силата и за радост сгреши.

Осем минути преди края, Италия, донякъде заслужено, стигна до второто си попадение в световната квалификация. "Адзурите" сътвориха многоходова комбинация, която бе изострена с хубаво подаване на Инсине към Локатели. Халфът отправи много техничен изстрел към далечния ъгъл на Илиев, който се разтегна максимално, но само без шанс да спре неизбежното. Голът се оказа и първи в кариерата на Локатели в националния тим.

До края Пламен Илиев имаше основен принос за това Италия да не ни победи и с 0:3, правейки няколко добри спасявания срещу Чиро Имобиле.

На 31 март България ще изиграе своя трети двубой от световните квалификации. Тогава гостуваме на Северна Ирландия в Белфаст. Италия ще има визита на Литва.

#Италия #България #световна квалификация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"