Еврокомисията разпределя допълнително €562.5 млн. между Българи и още 3 държави

Еврокомисията разпределя допълнително €562.5 млн. между Българи и още 3 държави
АМ
A A+ A++ A

Европейската комисия одобри изменението на четири оперативни програми (ОП), които ще увеличат наличното финансиране за инвестиции от REACT-EU с близо 562,5 милиона евро за България, Финландия, Франция и Литва.

Комисарят по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра заяви: „Средствата, които четирите държави ще получат, ще им помогнат да създадат мост към дългосрочно възстановяване. Насърчавам другите държави да се възползват от възможностите, предоставени от REACT-EU, за да спомогнат за осигуряването на справедливо и приобщаващо възстановяване, както и за екологичния и цифровия преход.„

В България изменението на Оперативна програма „Региони в растеж“ ще подпомогне дългосрочните промени в инфраструктурата, както и инвестициите в модерни здравни услуги.

Като част от Плана за въдстановяване на Европа - NextGenerationEU REACT-EU предоставя допълнително финансиране в размер на общо 47,5 милиарда евро (50,5 милиарда евро по текущи цени) за програмите по политиката на сближаване през 2021 г. и 2022 г. Мерките са насочени към подпомагане на устойчивостта на пазара на труда, работните места, МСП и семействата с ниски доходи, както и екологичния и цифровия преход и устойчивото социално-икономическо възстановяване.

 

#ЕК #средства #България #възстановяване #REACT-EU #ОПРР #инфраструктура #здравеопазване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »