Година по-късно! Отровното трио припомня паметните събития от площадите с фотоизложба

Година по-късно! Отровното трио припомня паметните събития от площадите с фотоизложба
A A+ A++ A

Точно преди една година т. нар. от Сашо Диков Отровно трио събуди София, а после и останалите части на България. Около обед на 09.07.2020 година Николай Хаджигенов пусна пост във Фейсбук с призив за масово събиране на хора с будна съвест пред президентството. Публикацията на адвоката събра хиляди одобрения, а на площада се стекоха много граждани, които протестираха срещу акцията на преторианците на Гешев срещу президентската институция. Впоследствие гневът на хората се насочи резонно и срещу кабинета на Борисов и паралелната държава на Пеевски и Доган.

С всеки изминал ден недоволството и броят на гражданите растяха, страната бе настръхнала, младите бяха основна част. Отровното трио в състав Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков съумя да удържи площада, така че да не се стига до ексцесии, каквито крайни елементи целяха. Големият таргет - сваляне на Борисов и Гешев, не бе постигнат, но бе запален неугасим огън - над 120 000 души имаше по време на едно от общо петте Велики народни въстания.

И тъй като волята на улицата и младите и образовани хора не бе чута от статуквото мафията имаше време да се окопае. Така единствения шанс бе Триото и техните съратници да опитат да променят нещата отвътре. Хаджигенов и Бабикян влязоха в Парламента като част от коалиция Изправи се Мутри вън. В институцията показаха как трябва да се говори, работи - изобщо как да се държат депутатите, така че избирателите да не се ядосват, че вотът им е изгърмян нахалост. 

Тчно 1 година по-късно двама от Триото припомнят за случилото се чрез фотоизложба, в която са вплетени всевъзможни паметни мигове.

ЕТО В КАКВО ТОЧНО ЩЕ СЕ СЪСТОИ СЪБИТИЕТО ДНЕС:

Здравейте,

На 09.07.2021 г. се навършва 1 година от началото на протестите срещу режима на Борисов и престъпленията на предишното управление. Стотици хиляди българи излязоха по площадите в страната и по света, за да поискат промяна.

По инициатива на Отровното трио и със съдействието на 5-ма фотографи, запечатали онези паметни 116 дни, организираме фотоизложба, която показва някои от лицата и събитията, събудили гражданите.

Имаме удоволствието да Ви поканим на 9 юли 2021 г., петък, от 12:00 до 15:00 ч. до фонтана пред Президенството, където всеки ден искахме възстановяване на демокрацията, законността и справедливостта в България. Часът и мястото не са случайни.

Автори на кадрите са прекрасните фотографи Тихомира Методиева – Тихич, Калоян Канев, Теодор Ангелов, Соломон (Мони) Франсес, Евгени Димитров.

Каним всички,  които участваха и които не участваха в протестите от лятото на 2020-та.

Без партийни речи и без претенции, искаме да се съберем на същото място, за да са сигурни, че ако се наложи, можем да излезем отново.

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов 

#Отровното трио #Николай Хаджигенов #Арман Бабикян #Велислав Минеков #фотоизложба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"