Реакции: Статуквото знае само copy-paste. Като не щете царя, на ви сега чалго-царизъм

Реакции: Статуквото знае само copy-paste. Като не щете царя, на ви сега чалго-царизъм
A A+ A++ A

Коментар на Emil Sokolov във Facebook:

"Статуквото знае само copy-paste. Като не щете царя, на ви сега чалго-царизъм! Не, не ми говорете колко са готини и млади предложените от Слави за министри. Това е подмяна, а не промяна.

1. Николай Василев за министър-председател? Нямаше друг кандидат, а трябваше корумпиран бивш министър на царя да оглави 'правителството на промяната'. Това е несериозно и обидно. Същото е и с другите министри - част от тях са от Клуб Millennium, познат още като младежкото НДСВ. Всички са с профила на Милен Велчев - пак кадър на НДСВ. ИТН ли е първа политическа сила или някакъв римейк на НДСВ?

2. Приоритетите. Ще пращаме български и македонски астронавти в космоса, но за Гешев не се казва нищо. Популизмът печели гласове. Това е ясно. Слави обеща обаче преди изборите да се заеме с Гешев. Това отпадна ли? Доган нещо да не е размислил? Ако Гешев остане, статуквото се бетонира. Гласоподавателите на Слави трябва да настояват да си изпълни обещанието.

3. След предложенията на Слави вече е съвсем нормално да се пита за връзки с ДПС. Ако преди това звучеше конспиративно, сега съмненията за обвързаности със Сарая са реални. Няма да се изненадам, ако ДПС и БСП подкрепят предложените от Слави министри. ИТН е партия от протеста, но се държи като партия от статуквото. Тази хибридност е притеснителна. Разминаването между обещания и действия също.

4. Разкарахме Борисов с джипката, за да научаваме за плановете на Слави от лайфове във Фейсбук и личната му телевизия? Слави не е депутат, няма да е министър-председател, но говори за отговорност. Отговорността му прилича на тази на почетен-председател. Дърпа конците отстрани, но никога не е под светлината на прожекторите. Така е много удобно и сметка никой не може да ти потърси, защото хем си лидер и взимаш решения, хем не си.

5. Очаквам другите две партии на протеста - ДБ и ИСМВ да не подкрепят правителството на Слави в тази форма. Партия с 60 депутата не трябва и не може да налага еднолично управление в стил Доган и Сарая. Ако трябва да има нови избори, добре. Извиването на ръце не е демокрация, а рекет. Статуквото наистина знае само copy-paste. Номерата на царя от преди 20 години сега се повтарят 1:1.

Не, мерси. България иска промяна, а не чалго-царизъм. България иска демокрация, а не спасители и месии. Гласувахме, за да бъдем чути, а не излъгани от поредният пишман-диктатор с комплекс за величие."

#реакции #коментар #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »