Манолова предложи служебният кабинет да стане редовен

Манолова предложи служебният кабинет да стане редовен
A A+ A++ A

Предлагаме решение - която партия вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен. Така ще е ясно кой ще поеме отговорност за кабинета и кой го е предложил. Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова пред медиите вчера.

По думите ѝ „Изправи се.БГ“ следи с тревога поведението на големите политически сили, които имат шанс да получат мандат. Според нея е възможно те да тласнат държавата в политическа криза.

„Действията на служебното правителство са одобрени от българските граждани. Няма да е правителство на една партия, а ще бъде правителство на гражданите. Не искаме министерски постове, искаме промяната да се случва и моделът да бъде променен. Да има власт, която ще се заеме с решаването на проблемите на българските граждани“, допълни Манолова, като отбеляза, че от  „Изправи се! Мутри вън!“ ще подкрепят правителство, което има за приоритет повишаване доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, продължаване на ревизията, пряка финансова подкрепа за малките фирми, младите семейства, децата, ревизиране на сметките за ток и парно, съдебна реформа.

„Под светлината на прожекторите в парламента, при конституционната процедура, ще коментираме предложението за кабинет на Слави Трифонов. Телевизионни изявления няма да коментираме. Хората искат стабилност и правителство, което да започне незабавно да решава проблемите на българските граждани“, каза още тя, цитирана от пресцентъра на „Изправи се.БГ“.

Манолова взе присърце личната кауза на Любомир Жечев

Слаед като инфлуенсърът Любомир Жечев успя да привлече вниманието на политиците към себе си и соята лична кауза за разширяване на бул. „Осми декември“ в Студентски град, вчера Мая Манолова първа подаде сигнал за проблема до Столичната община. Поводът е изкопът за строеж на 25-етажна сграда до УНСС и затворената заради строежа улица.

Тя настоя за пълна проверка на законността на строителното разрешение на сградата. „Ако става дума за нарушение на правилата, отговорните лица да си понесат отговорност. Също така настояваме платното да бъде отворено, а изкопът - обезопасен“, заяви Манолова.

Лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ подчерта, че строежът е на една от фирмите, близки до Столична община, която се ползва с протекции. Предстои изграждане на 74-метрова сграда, а на това място допустимата височина е 25 метра, каза още Манолова.

От коалицията припомнят, че в изборния ден Манолова отиде при затворения участък на улицата заедно с Любомир Жечев, който търсеше съдействие по казуса. През август миналата година Манолова сигнализира, че сградата, която ще се строи, няма разрешително за строеж.

 

#Манолова #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »