Вижте играчите на кои клубове бяха най-резултатни на Евро 2020

Вижте играчите на кои клубове бяха най-резултатни на Евро 2020
A A+ A++ A

Евро 2020 приключи и след него започват да се правят различни рекапитулации на случилото се по време на турнира. Когато клубните отбори изпращат свои футболисти на турнири за националните отбори, те получават компенсация за това, че са позволили играчите им да представят страната си на голямо първенство.

Нека видим кои футболисти са си заслужили най-много цената, която от УЕФА са платили на клубовете им. Най-меродавно за представянето на полевите футболисти е това колко гола са отбелязали. На Евро 2020 бяха отбелязани общо 142 гола (средно по 2,78 гола на мач), като най-много за тази бройка са допринесли футболисти от Ювентус.

Играчи на „старата госпожа“ са вкарали общо 12 гола на първенството. С най-много сред тях е голмайсторът на турнира Кристиано Роналдо с 5 гола. Втори е таранът на Испания Алваро Мората с 3 гола. След него е младата звезда на Европейския шампион Италия Федерико Киеза, който вкара по веднъж срещу Австрия и Испания. Освен тях, по един път на Евро 2020 са се разписвали и Леонардо Бонучи и Аарън Рамзи. Любопитното е, че „бианконерите“ водят и в сред играчите, отбелязали си автогол на Евро 2020. Мерих Демирал и Войчех Шченсни вкараха в собствената си врата и така носят първото място в този списък на Ювентус, като Борусия Дортмунд също има двама грешници, вкарали в грешната врата – Матс Хумелс и Рафаел Герейро.

Втори сред най-резултатните е шампионът на Италия – Интер. „Нерадзурите“ имат на сметката си на Евро 2020 8 гола. Лидер сред голмайсторите там е Ромелу Лукаку, който помогна на Белгия да стигне до четвъртфиналите (там „червените дяволи“ загубиха с 1:2 от бъдещия европейски шампион Италия) с общо 4 гола. Два пъти се разписа Иван Перешич, а Милан Шкриняр и Николо Барела вкараха по един гол за страните си на форума.

На трето място е отборът, който имаше най-много представители на финалите на Евро 2020 и на Копа Америка – Манчестър Сити. Най-много голове от „гражданите“ има Рахийм Стърлинг (3). Следват Феран Торес с 2 гола, както и Кевин де Бройне, Олександър Зинченко и Аймерик Лапорт с по 1 гол.

Топ 4 допълва друг отбор от италанската Серия А – Аталанта. Йоаким Меле (Дания) и Матео Песина (Италия) имат по 2 гола на турнира, а Робин Гозенс (Германия), Марио Пашалич (Хърватия) и Алексей Миранчук (Русия) са поразявали противниковата врата по веднъж.

Лидерът на Швеция на първенството Емил Форсберг и нападателят на Дания Юсуф Поусен правят така, че РБ Лайпциг да се пребори с останалите конкуренти и да заеме петото място сред най-резултатните клубове на Европейското първенство. Офанзивния халф на „биковете“ има 4 гола, докато Поусен допринесе за пробива на Дания до полуфиналите на турнира с 2 попадения.

#Евро 2020 #Ювентус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"