Медици излязоха на протест пред МЗ - хвърлят жълти стотински

Медици излязоха на протест пред МЗ - хвърлят жълти стотински
A A+ A++ A

Медици излязоха на протест пред Министерство на здравеопазването. Лекари, медицински сестри и шофьори на линейки от центровете за спешна помощ са недоволни от състоянието на здравната система.

Поводът за протестните действия е свързан с приетите нови правила за допълнителни възнаграждения, които реално водят до драстично намаляване на възнагражденията на заетите по време на обявеното извънредно положение.

Медиците хвърляха монети пред входа на здравната институция. Много от тях се оплакаха, че от май не са получавали добавката от 1000 лв., която се дава на работещите на първа линия.

"Новата методика е крайна унизителна, тя е гавра с екипите на спешната помощ. Година и половина екипите ни работят в тежка обстановка, заразата е навсякъде около нас, дебни ни зад всеки ъгъл. Това не са пари, които ни се дават за изработените месеци, а са пари за риска, на който са подложени екипите ни", заяви една от протестиращите.

Медиците заявиха, че дават 1 седмица на здравните власти да предприемат необходимите мерки, в противен случай протестът им ще стане постоянен.

#МЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »