Защо ваксинираните се заразяват с COVID-19?

Защо ваксинираните се заразяват с COVID-19?
A A+ A++ A

От здравното министерство обясниха какво означава „ваксинален пробив“ и защо ваксинираните се заразяват с COVID-19.

В изключително редки случаи може да се стигне до т.нар. „ваксинален пробив“ - когато човек, въпреки че има завършен имунизационен цикъл, се заразява с COVID-19.

Предпоставка за това е разпространението на нови, по-агресивни варианти на вируса. Такъв е Делта вариантът.

Четирите одобрени в ЕС ваксини надеждно предпазват от тежко протичане на коронавирусната инфекция и хоспитализация. Ето защо е важно да се ваксинираме, призовават от Министерството на здравеопазването.

Делта вариантът на коронавируса се разпространява значително по-бързо от всички известни до момента варианти. Това означава, че един заразен човек предава инфекцията на много повече хора. Спазването на противоепидемичните мерки и ваксинацията са единственият начин да се предпазим от COVID-19.

Какво можете да направите, за да защитите себе си и близките си от COVID-19?

enlightenedСпазвайте противоепидемичните мерки: честа дезинфекция, спазване на физическа дистанция и носене на предпазна маска.

enlightenedВаксинирайте се – единствено ваксинацията предпазва от тежко протичане на заболяването.

Всяка поставена ваксина срещу COVID-19 е крачка към преодоляване на пандемията. Колкото повече хора се имунизират срещу коронавирусната инфекция, толкова по-защитени ще бъдем като общество. Избирайки ваксината, защитавате не само себе си, но и вашите близки.

#ваксина #коронавирус #МЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »