Трима чужденци загинаха при зверска катастрофа край Евксиноград

Трима чужденци загинаха при зверска катастрофа край Евксиноград
A A+ A++ A

Дрогиран шофьор отне три човешки живота. Инцидентът е станал късно снощи в района на резиденция Евксиноград край Варна, съобщава БНТ.

Вследствие на катастрофата са загинали трима чуждестранни граждани, постоянно пребиваващи в България.

“Вследствие на пътно-транспортното произшествие са извършени проби на водача на виновния автомобил. Изпробван е за алкохол и наркотични вещества и е установено, че е на амфетамини и метаамфетамини и е задържан в Пето Районно управление. Автомобилите са се озовали в тревните площи между двете платна. Не мога да ви кажа скоростта, това ще е в следствие по досъдебното производство ще се установят подробности по случая", заяви началникът на "Охранителна полиция" - Варна Илиян Илиев.

По-късно от полицията в морския град съобщиха, че двама от загиналите са французи- жена на 50г. и мъж на 67, а трета жертва е англичанин - на 59-годишна възраст.

Фолксвагенът с трите жертви, се опитал да направи забранен обратен завой, навлизайки в насрещното платно, маневра, за която има поставен забранителен знак. Той е бил пометен от движещо се към града BMW, управлявано от 46 - годишен варненец.

Междувременно Окръжна прокуратура - Варна съобщи, че ръководи досъдебно производство във връзка с причиняване на смърт на повече от едно лице при управление на МПС след употреба на наркотични вещества. 46 - годишен мъж, управлявал един от автомобилите, участвали в тежката катастрофа, е задържан. Предстои анализ на доказателствата за привличането му като обвиняем и задържането му по реда на НПК. Инцидентът е възникнал вечерта на 3 септември 2021 г., малко след 22:00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, в района на Евксиноград. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътно-транспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.

От пресцентъра на прокуратурата напомнят, че институцията е предприела множество инициативи за изменение на Наказателния кодекс за престъпленията по транспорта – увеличаване на санкциите, отнемане на МПС, свързани с престъпления по транспорта след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »