Разследването на показното убийство пред стадион „Георги Аспарухов” продължава

Разследването на показното убийство пред стадион „Георги Аспарухов” продължава
A A+ A++ A

Разследването на показното убийство пред стадион „Георги Аспарухов” продължава. Извършителите все още се издирват.

В сряда сутринта край стадиона беше застрелян 44-годишният Георги Христов по пряко Тинето. Престъплението е станало, когато мъжът отивал на фитнес. След екзекуцията криминалисти намериха и опожарена кола, с която подозират, че убийците са се придвижвали.

Жертвата е криминално проявен. Осъждан е за грабеж и убийство през 2002 г. По време на делото той бяга в чужбина, а 10 години по-късно е заловен в Испания и предаден на българските власти. Осъден е на 14 години затвор, но е пуснат предсрочно на 12-тата. През март 2020 г. изтича и пробацията му. 

Засега няма информация с какво се е занимавал след излизането от затвора.

„При пристигане на екипа е установено, че се касае за лице, което е най-вероятно е убито. Мъжът е известен с множество криминални прояви”, заяви директорът на СДВР Калоян Милтенов.44-годишният мъж е бил убит с  1 куршум. В главата. Той е отивал на фитнес, който се намира до стадиона, когато слиза от колата си обаче, е причакан и застрелян на място. 

Според криминалисти - появилата се неофициална информацията за произведени няколко изстрела говори, че стрелецът не е професионалист.

„По-скоро се касае за човек, който се е крил наблизо и от някакво разстояние 7/10 метра е започнал да стреля по жертвата. При което само 1 изстрел я е засегнал фатално”, казва експертът по криминалистика Иван Савов.

По време на убийството в залата за борба е имало около 15 деца. Те веднага са били изведени навън, обясни Александър Томов, президент на клуб по борба „Левски”.

Криминалният психолог Тодор Тодоров разкри, че много хора биха искали жертвата да бъде убит заради криминалното му минало.

Според него обикновено такива хора в затвора се сдобиват с нови познанства и умения.

„На публично място бдителността на жертвата е най-занижена“, обясни той.

По думите му когато има опожарен автомобил е, за да се прикрият уликите, много е вероятно да е свързан с това престъпление.

#Герена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"