Слънчево, от 18° до 23° днес

Слънчево, от 18° до 23° днес
A A+ A++ A

Днес ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в Източна България – от североизток. Ще се затопля и максималните температури ще са между 18° и 23°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен предимно северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 9°.

През първата половина от следващата седмица над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, в източните райони - по-често умерен, от изток-североизток. Дневните температури в много райони ще достигат 20°-25°, а минималните сутрин ще са под 10°. В Източна България ще има значителна ниска облачност, а в сутрешните часове - и намалена видимост. По Черноморието е възможно и да преръмява. Там минималните температури ще са малко по-високи, но дневните ще остават по-ниски, до 20°. В отделни затворени котловини, главно в Западна България, където в нощните часове ще е тихо, температурите сутрин ще се понижават до около 3° и там ще има условия за слана, както и за намалена видимост. Към края на деня в сряда и през нощта срещу четвъртък от запад облачността ще се увеличи, вятърът ще се усили.

 

 

 НИМХ

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници