Фаталната зодия ПАЯК: Какви са хората, родени под нейно влияние?

Фаталната зодия ПАЯК: Какви са хората, родени под нейно влияние?
A A+ A++ A

Освен за Змиеносеца в астрологичните апокрифи може да се срещне и друга мистериозна зодия – Паяк. Тя е била премахната от астрологичната карта, защото е сочена като фатална.

Зодия Паяк е обхващала периода от 16 май до 12 юни – между зодиите Близнаци и Рак, и се считало, че хората с този зодиакални знак са много талантливи и имат необикновена съдба.

Вярва се, че зодията е премахната във времената на Римската империя, тъй като е твърде опасна. Това е бил рожденият знак на много магове и жреци, като ги белязала със съдба, пълна с обрати.

Гай Юлий Цезар, които е бил изключително суеверен, смятал, че Паякът в зодиакалната карта носи нещастие на римляните и затова разпоредил да отпадне.

Планетата-управител на зодия Паяк е била Луната, заради което характерът на родените в този период се смятал за много променлив. Представителите на зодията имали необикновени дарби като предсказване на бъдещето и намиране на изчезнали хора и предмети.

Според зороастрийската астрология паяците са бавни и скромни. Те не се държат твърде агресивно, но винаги постигат целите си. Хората, които са покровителствани от този архетип, са в състояние да водят човешките маси, обединявайки ги с някаква идея. Възможно е те да бъдат в сянката, а някой друг да е лицето на водачеството. Но ако се наложи, те също могат да излязат на светло и да бъдат добри лидери. Ако някой се опита да се противопостави на превъзходството на зодия Паяк, тогава опитите му се спират незабавно и без излишен шум.

Паяците са умни, но не са лишени от нежни чувства, постоянни са във връзките си и винаги постигат взаимност. Като цяло романтичните им отношения обикновено са много успешни – всичко това е така, защото знаят как правилно да комбинират мозъка и сърцето. Те могат да станат едновременно и приятел, и съюзник, и любовник.

Външният вид на Паяка е забележителен:

той обикновено има дълги крайници с тънки пръсти, което, образно казано, позволява на човека здраво да държи и запазва това, което му принадлежи. Занаятите са много благоприятни за този знак, а именно: шиене, плетене или предене.

Както казва зороастрийският хороскоп, ако в него се прояви антитотемната Тарантула (това е нещо като сянката на Паяка), тогава поведението на Паяка става предизвикателно, правят се опити за предизвикване на объркване и разкол в социалния живот около него, семейните отношения започват да изпитват криза. Той се опитва да привлече вниманието към себе си, опитва се да шокира обществеността и полага много усилия, за да създаде неприятни конфликтни ситуации, които провокират скандали и кавги.

Когато настъпят годините на това насекомо, всички хора имат шанс да намерят хармония в обществения и личния си живот. Разкрива се и способността за разбиране на най-висшия смисъл на Вселената от всички човеци. Това са един вид прозорци към мъдростта или портали към духовното, които се отварят.

Лунният зодиак е разделян от древните астролози на общо 13 елемента, тъй като те считат, че родените между 16 май и 12 юни са представители на т.нар. зодия Паяк (Арахна)

Загадъчната тринадесета зодия е известна още в древността, а впоследствие друидите я издигат в истински култ.

Родените под знака на загадъчния Паяк са под влиянието на Луната, на която дължат своята променливост и непостоянство.

Характеристика на зодията

Представителите на зодия Паяк може да са надарени с някакви парапсихични способности – местене или трансформиране на предмети, предсказване на бъдещето, намиране на изчезнали хора и предмети, лечебни дарби и комуникация с астрални и свръхестествени същности.

Присъщи за зодията са добрата комуникация, склонността към периодични промени, съпричастност към потребностите на другите и креативност. За представителите на знака е характерно вроденото влечение към изкуствата, най-вече поезията и музиката.

Те притежават вродена харизма, чрез която с лекота влияят на околните, привлечени от необикновената им аура. Родените под този астрологичен знак могат с лекота да усвоят различни магически способности, които са им присъщи, но погрешно използвани, те могат и да навредят.

Известни представители на мистериозната зодия Паяк са:  Оноре дьо Балзак, Пол Гоген, Артър Конан Дойл, Мерилин Монро, Рихард Вагнер, Далай Лама, папа Йоан Павел II и Боб Дилън.

В това видео къде на шега, къде на майтап, се показва отношението на различните зодии към паяците. То до голяма степен съвпада с тяхното отношение и към Зодия Паяк и можете да си направите правилни изводи за неговата съвместимост с другите знаци:

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »