Румен Радев: Нека не чакаме друг да ни буди, а да бъдем будни

Румен Радев: Нека не чакаме друг да ни буди, а да бъдем будни
A A+ A++ A

България се променя – търси нови идеи, обсъжда нови решения. Проблемите се изричат на глас, а заблудите с изтекъл срок на годност отминават в историята. Времето е кризисно, тежко, болезнено. Но такова е всяко събуждане. Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ! Това заяви в началото на тържественото си слово президентът Румен Радев по случай Деня на народните будители.

Приветствието си държавният глава отправи в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 към ръководители на културни институции, общественици и дейци в областта на науката, образованието, културата и изкуството. Сред присъствалите бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, служебните министри на образованието и науката и на културата Николай Денков и Велислав Минеков, представители на Българската православна църква.

По-рано националният флаг бе издигнат пред президентската институция.

Словото на Румен Радев:

Днес отбелязваме Деня на народните будители. Това е петата година, в която имам честта да бъдем заедно и да говоря на празника. Всеки път отдавах почит към хората на духа и културата, към героите, които са осветявали мрака в миналото, на всички вас – днешните будители.

В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя – търси нови идеи, обсъжда нови решения. Проблемите се изричат на глас, а заблудите с изтекъл срок на годност отминават в историята. Времето е кризисно, тежко, болезнено. Но такова е всяко събуждане.

Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да бъдем будни! Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на манипулациите.

Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ!

Вечна признателност към паметта и делото на будителите от миналото! Благодарност към днешните просветители, към носителите на духа, на познанието и надеждата! Към непримиримите!
Честит празник!

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »