Румен Радев: В неделя санкционирайте тези, които бъркат в джоба и ограбват бъдещето ни

Румен Радев: В неделя санкционирайте тези, които бъркат в джоба и ограбват бъдещето ни
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев направи обръщение към нацията в последния ден от предизборната кампания. В словото си държавният глава призова всички да идат до урните в неделя:

Уважаеми сънародници,

В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент. Това е третият вот за годината.

Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес.

Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат.

В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас - на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас.

Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но изборите са тъкмо обратното: възможност да санкционирате лъжата. Да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност.

И колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия.

Скъпи съотечественици,

Нека всеки, които милее за България, както тук, така и далече от Родината, даде своя глас за нейното бъдеще в неделя, 14 ноември.

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори