Чорбанов: Омикрон гази брутално сертифицираните в Европа и Америка

Чорбанов: Омикрон гази брутално сертифицираните в Европа и Америка
A A+ A++ A

"Зеленият сертификат не спира разпространението на COVID-19, а смисълът му е точно такъв. Затова и от "Има такъв народ" не подкрепяме въвеждането му в НС. Всеки работодател, който изисква зелен сертификат, трябва да поеме разходите и да им осигури безплатно тестване, включително и НС", това заяви пред Нова тв доц. Андрей Чорбанов, имунолог и депутат от "Има такъв народ". Същият, който се изложи брутално, след като демонстира фенски пристрастия към Левски чрез грозни обиди към Пловдив и приържениците на тамошния Ботев.

Според него новосформираният пандемичен комитет няма да вземе адекватни мерки. 

"Омикрон" гази по брутален начин сертифицираното население на Европа и Америка. Данните показват, че ваксинираните не са защитени от този вариант. Имунизацията е личен избор, няма отношение към общественото здраве", подчерта той.

"Логиката изключва в момента да се въведе рестриктивна мярка за работа на НС. Нашето отношение към зеления сертификат не е положително, с оглед на неговата ефикасност и съмнителна ефективност", посочи имунологът.

И допълни, че трябва да се разбере защо починалите в интензивни отделения в Англия са по-малко, отколкото в България.

"Да се проучи дали починалите изобщо са подлежали на имунизация. Хората на възраст и с хронични заболявания следва да се грижат повече за себе си, а ваксината допълнителен фактор, който може да им помогне. Спорът е дали зеленият сертификат е аналогичен на реалната протекция на населението от коронавирус", допълни доц. Чорбанов.

Той не е ваксиниран, а е преболедувал и смята, че има нужния имунитет.

#Омикрон #Андрей Чорбанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »