Борисов от Силистра: Лъжат родителите с ваканция, токът лети - заводи затварят ВИДЕО

Борисов от Силистра: Лъжат родителите с ваканция, токът лети - заводи затварят ВИДЕО
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов контраатакува с медийна изява. Бившият премиер знаеше, че днес е клетвата на президента Румен Радев и затова се подсигури като пътува до Силистра за среща с местния партиен състав и представители на бизнеса, а случаят бе използван, за да сподели Борисов мислите си за случващото се у нас.

Съболезнования към общинския съветник от Русе Пехливанян. На най-известното място убиха жена му. Това е просто зверско престъпление. Така запона Бойко, а после продължи:

Помня, когато имаше такива престъпления се търсеше как да се извлекат политически дивиденти. Представяте ли си това да бе станало с общински ръководител на партия на промяната или БСП... Каква новина, какви коментари щеше да има. Това е човешка трагедия", уточни той и добави, че има все повече грабежи, убийства и телефонни измами.

"С голям интерес гледам едни медийни заигравки с думите, че токът и газът се вдигнали в цяла Европа. Питам, когато миграционната криза заля цяла Европа, у нас имаше 0 мигранти. Как се справихме? Как повече от десетилетие в България имаше най-ниските цени на ток, горива, газ? Още юни месец трябваше да се намеси правителството", каза Борисов.

"Заводи затварят, излизат хората в платени или неплатени отпуски и оправданието е, че навсякъде в Европа се вдигат цените... Чакай малко, картофите в Полша не са на цените на картофите в Италия", уточни той.

И добави: "Трябваше да се разработи модел, който да гарантира едни цени. Да, можеше да отскочи с няколко процента токът. Тук говорим за 400% скок! Не говорим за 2-3 ст. разлика".

"А заплатите повишиха ли се? Не! А на фактурата на колегата от шивашкото предприятие - 380 процента нагоре. Къде отиват тия пари? Къде се акумулират? Къде ги компенсираме?", пита Борисов.

Днес чупим рекорда по брой заразени от ковид. Е, вече това не е новина, че сме първи по смъртност в света месеци наред", каза той.

И добави: "Академикът Денков, когато стана академик, се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на училищата, а било ваканция. Чакай бе, каква е разликата?! Дълга ваканция! Кого лъжете бе? Нали родителят пак трябва да си седи вкъщи", избухна лидерът на ГЕРБ.

#Силистра #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »