"The Clashers" пред Novinite.bg: В България се пробива най-лесно със скандали и простотия

"The Clashers" пред Novinite.bg: В България се пробива най-лесно със скандали и простотия
A A+ A++ A

Интервю на Михаела Михайлова

За над 1 милион души думата „влогър“ е пряко свързана с него. Той е сред най-влиятелните инфлуенсъри  у нас. Има над 263 последователи в Instagram, а книгите му се превръщат в  бестселъри.

Той е Слави Панайотов, The Clashers - първият българин, който достигна заветния един милион последователи в YouTube.

Каква е формулата му за успах и с какво е свързана новата му книга – четете в следващите редове.

-Благодаря, че прие поканата ни. През последните години ти се превърна в интернет любимец на малки и големи. Как успя да привлечеш вниманието на над 1 милион души?

Това ми отне близо 6 години усърдна работа, но според мен, главната причина е, че успявам да покажа нещо различно, нещо което добавя стойност и знания.

-Какво се промени от началото досега? Какво е да си професионален ютубър.

Много неща се промениха, най-малко техниката, с която снимам. Вече имам помощ в работата с канала, за да може информацията, която представяме да е с възможно най-високо качество.

-Показваш на феновете си мистерии и факти, смяташ ли, че новото поколение е любознателно?

Мисля, че да! Много млади четат книгите ми и постоянно ми изпращат въпроси и молби за видеа засягащи най-различни сфери от живота ни.

-Вълнуваше ли се от интересни факти преди да създаде канала, или той те подтикна към това да търсиш такъв тип информация. Коя е любимата ти Youtube поредица, която създаваш?

Цял живот съм се интересувал от странни и интересни факти и не спирам да търся такива. За мен любимата ми поредица се казва „Мистериите на България“, в която посещаваме странни кътчета от нашета родина и ги показваме на хората.

-Българската природа е не само красива и уникална, но и забулена в мистерии, които ти развенчаваш в канала си. Какво е чувството да си на тези места?

Чувството е страхотно, има много енергия в държавата ни, особено в Родопите. Обожавам да прекарвам време там и нямам търпение отново да се стопли и да тръгнем на снимки.

-Наскоро завърши и последната си книга "50 Невероятни загадки", коя е мистерията не ти дава мира?

Най-интересна ми беше темата с нетленните тела на светци. Изключително странно е как определени хора се противопоставят на физичните и химични закони и дори след смъртта си, телата им оставят с външния вид, в който са ги погребали. Те просто не гният и науката няма обяснение.

-Не можем да избягаме от клишето за бъдещите творчески планове. Интересно ни е какво ново можем да очакваме от теб? Трудно ли е да си млад автор у нас?

Имам няколко идеи за литературни проекти, които, живот и здраве, лека полека ще реализирам. У нас всичко е по-трудно, но вярвам, че всеки, който има желание и работи целеустремено може да успее.

-Смяташ ли, че бг инфлуенсърите трябва да се концентрират повече върху по-качествени и устойчиви продукти за свой мърч.

Не само върху качеството на мърча си трябва да се концентрират, ами върху качеството на всичко, което правят.

-Остава ли ти време да четеш художествена литература?

Рядко, но когато ми се отдаде възможност, книгата ми е предпочитание пред други развлекателни дейности.

-Няма как да не те върна назад към един скандал – когато поведе голяма група планинари да изкачват Мусала. Много пъти си говорил за това, но мен ми е интересно да разбера - според теб може ли да се пробие в Интернет без скандали? Смяташ ли, че този случай ти е помогнал да станеш най-следвания влогър  у нас?

В България се пробива най-лесно със скандали и простотия, за съжаление. Не вярвам, че случката с Мусала ми е помогнала особено, но определено насочи допълнително внимание към мен. Щастлив съм обаче, че успях да задържа това внимание с нещо качествено.

Четете цялото интервю в Peika.bg

#Слави Панайотов #Слави Панайотов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"