Няма военна заплаха за България, успокои ресорният министър

Няма военна заплаха за България, успокои ресорният министър
A A+ A++ A

"Няма военна заплаха за България, нека да успокоим българските граждани”. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Драгомир Заков, който беше сред участниците в заседанието на парламентарната комисия по външна политика, на която се представя актуална информация от МВнР, МО и МВР и службите за сигурност за конфликта в Украйна и произтичащите рискове и заплахи в регионален и глобален план.

В отговор на въпрос Заков напомни, че България осъществява с изтребителите МиГ-29 охрана на въздушното си пространство, така че нямаме никаква възможност да предоставяме самолети на когото и да било.

"В момента имаме конфликт в Европа, това променя тотално средата на сигурност. Рискът, не само за България, но и за всички европейски държави, е, че се променя обстановката на сигурност на целия континент. Тя вече се промени”, коментира Заков.

"Сценарии има много, българските институции са подготвени за всякакви сценарии, така че в зависимост от това как се развива кризата ще бъде съответно и реакцията, има и превантивни мерки”, добави Заков.

В заседанието участват също министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, представители на службите за сигурност.

#Драгомир Заков #военна заплаха #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »