Прокурори ще нищят информация за В.Б. и А. М. от списъка на Петков

Прокурори ще нищят информация за В.Б. и А. М.  от списъка на Петков
A A+ A++ A

Във връзка с водена от Върховна касационна прокуратура проверка относно предоставен списък от министър-председателя Кирил Петков, сочещ евентуално извършени престъпления от общ характер от 19 лица, получените данни от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП по отношение на 2 от лицата, ведно с медийните публикации, са изпратени на компетентните прокуратури, съобщават от ПРБ.

По отношение на лицето А.М., санкционирано по глобалния закон „Магнитски“, е установено, че в Софийската градска прокуратура се води досъдебно производство за укриване и избягване на данъчни задължения. С оглед на това материалите от органите на изпълнителната власт, ведно със статиите, са изпратени по компетентност в СГП за преценка за присъединяване на същите към доказателствената съвкупност по делото, заявяват от Прокуратурата.

Спрямо А.М. Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла в Окръжния съд обвинителен акт за неправомерно получаване на средства от фондове на Европейския съюз.

По отношение на второто лице – В.Б., е установено, че е един от санкционираните български граждани по глобалния закон „Магнитски“. Той е привлечен в качеството на обвиняем по наблюдавани досъдебни производства от Специализираната прокуратура , с оглед на което материалите от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП, касаещи В.Б., и медийните публикации, са изпратени в Специализираната прокуратура по компетентност.

За последващи действия в хода на водената във ВКП проверка българската общественост ще бъде своевременно информирана, заявяват от ПРБ.

#прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »