Мирно шествие в подкрепа на Украйна събира хора в центъра на София

Мирно шествие в подкрепа на Украйна събира хора в центъра на София
A A+ A++ A

Поредно мирно шествие в подкрепа на Украйна ще събере граждани в центъра на София на 7 април.

Събитието е от 18:30 ч. и е под наслов "Не сме неутрални!". Основното му искане е изпращането на "военно-отбранителна" помощ за Украйна.

Поводът за протеста са убийствата на цивилни в Буча.

Организатори са същите, които инициираха големия протест в подкрепа на Украйна преди две седмици, който събра над 10 000 души.

Шествието ще започне в 18:30 часа пред сградата на Народното събрание, ще премине през Руския културно-информационен център, където протестиращите ще оставят стари обувки в памет на жертвите в Украйна, и ще завърши пред сградата на Националната телевизия.

"Приятели, шокирани сме от всичко, което научаваме за стореното от руската армия в украинския град Буча и околностите на Киев през последните седмици. Ужасени сме от тези зверства и от мисълта, че в териториите, които все още са под обсадата на Путин, други хора преминават през същото", посочват организаторите. 

"Не можем да останем неутрални като държава. Трябва да помогнем на Украйна да защити децата си от тази безподобна агресия, в това число и с военно-отбранителна помощ. Всички наши партньори в Европейския съюз вече го направиха без нас и Унгария. Нека не се залъгваме - незаемането на страна и отказването на помощ е съучастие с агресора.
Не можем да останем неутрални като граждани. Нека отново излезем по улиците на България. В нас е силата да влияем на правителството си, да покажем, че ни е срам от политиците, които прокарват интересите на Путин тук, че искаме България твърдо да застане на правилната страна на историята", допълват те. 

#София #война #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"