Затварят за ремонт бул. „Черни връх“

Затварят за ремонт бул. „Черни връх“
Бул. „Черни връх“ ще бъде затворен за ремонт в участъка между улица „Сребърна“ и улица „Филип Кутев“ от понеделник за месец и половина. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бул. „Черни връх" ще бъде затворен за ремонт в участъка между улица „Сребърна“ и улица „Филип Кутев“ от понеделник за месец и половина.

Промяната е заради първия етап от разширението на бул. „Черни връх“ между улица „Сребърна“ и Околовръстния път, предаде „Дневник“.

Реконструкцията предвижда цялостен ремонт на пътните платна, разширение на съществуващия габарит, нови тротоари и осветление.

Предвиден е обходен маршрут по улица „Филип Кутев“, покрай Зоологическата градина, след това отново връщане на булевард „Черни връх“. В обратната посока движението ще се извършва по същия начин.

Проектът за първи етап е на стойност около 2 млн. лв. и включва реконструкция на електроснабдителната мрежа, комуникации и водопровод.

В неделя зам.-кметът по транспорта Любомир Христов съобщи, че до улица „Филип Кутев“ не са разходвани публични средства за отчуждаване, тъй като собствениците на терените, оценявайки факта, че инвестициите на общината подобряват достъпа до техните имоти, са оформили процедура на дарение на тези терени.

Втори етап от разширението на бул. „Черни връх“ ще е от улица „Филип Кутев“ в посока Околовръстен път.

„Вероятно следващата година ще успеем да приключим с проектирането и отчуждителните процедури. Най-големият проблем са отчуждителните процедури, тъй като, за да приложим регулацията, трябва да бъдат инвестирани почти 10 млн. лв.“, каза Любомир Христов.

#Околовръстен път #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »