Дянков: Коледна добавка за най-бедните пенсионери само при излишък

Дянков: Коледна добавка за най-бедните пенсионери само при излишък
Ако обаче няма бюджетен излишък, коледни добавки за пенсионерите с най-ниски пенсии няма да има, категоричен е Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хората с най-ниски пенсии може да получат коледна добавка в края на годината, ако има излишък в бюджета, съобщи финансовият министър Симеон Дянков.

Дянков бе помолен да коментира думите на социалния министър Тотю Младенов, според когото има такава вероятност и това ще стане ясно в края на ноември, припомня БГНЕС.

Ако обаче няма бюджетен излишък, коледни добавки за пенсионерите с най-ниски пенсии няма да има, категоричен е Дянков.

Той коментира това след среща с председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева.

След срещата стана ясно, че на заседание на парламентарните комисии по наука, образование и бюджет ще бъде обсъдено предложението за отпускане на още 20 млн. лева за увеличаването на единния разходен стандарт в средното образование, който ще стане около 100 млн. лева.

Работна група, която ще заседава в сряда в Министерството на образованието, трябва да излезе с предложения до министъра на образованието Сергей Игнатов и този на финансите за промени в заплатите на персонала на училищата и детските градини.

Синдикатът на българските учители ще настоява всички средства, с които се увеличава единният разходен стандарт в средното образование, да отидат за заплати на персонала в детските градини и училищата.

#Министър на финансите #пенсии #Симеон Дянков #министър на труда и социалната политика #добавки #пенсионери #Тотю Младенов #Синдикат на българските учители #заплати #учители #детски градини #средно образование #комисии #училища #министър на образованието #Сергей Игнатов #Янка Такева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »