Плевнелиев отказа да бъде „пощенска кутия“ на партиите

Плевнелиев отказа да бъде „пощенска кутия“ на партиите
Според президента агресивността, която се наблюдава в пленарната зала, не е нормална и той не смята, че трябва да бъде пощенска кутия, за да накара политическите сили да си говорят. Снимка: Sofia Photo Agency, архив
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че отказва да бъда пощенска кутия за нерешени проблеми.

Плевнелиев бе категоричен, че няма да бъде „доброто извинение за липсата на комуникация“, предаде думите му Дарик.

„Нека да седнат в парламента и да решават проблемите“, добави държавният глава.

Според него агресивността, която се наблюдава в пленарната зала, не е нормална и той не смята, че трябва да бъде пощенска кутия, за да накара политическите сили да си говорят.

„Не може още отсега да опорочаваме следващите избори“, каза Плевнелиев.

Президентът призова депутатите да посочат публично петте най-проблемни казуса и всяка политическа сила да каже своята позиция.

Плевнелиев сподели, че е останал учуден от случващото се през последните няколко седмици.

„Не считам, че е толкова трудно големите политически партии да излязат с достойна кандидатура за Конституционния съд (КС). Не е трудно, стига да пожелаят“, смята той.

Според президента след скандалите с кандидатите за КС Венета Марковска и Галя Гугушева „все повече и повече тинята и мътната вода се отпушват“.

„Това е голям напредък за България – не просто посочен и гласуван кандидат, а процедура, дебат. Тази процедура сега вече трябва да доведе до избор на достоен кандидат“, допълни Плевнелиев.

Той заяви, че не се е опасявал от импийчмънт, след като напусна церемонията по назначаване на новите конституционни съдии точно преди встъпването в длъжност на Марковска, с което й попречи да положи клетва.

„Не съм нарушил Конституцията, нещо повече – защитих я и ще го правя винаги“, категоричен бе Росен Плевнелиев, който беше обвиняван, че е извършил противоконституционно действие с бламирането на Марковска.

Депутатите, които бяха издигнали кандидатурата на съдията, още след намесата на Плевнелиев заплашиха, че ще започнат процедура по импийчмънт срещу президента.

#Президент на България #Росен Плевнелиев #импийчмънт #партии #пощенска кутия #проблеми #КС #Конституционян съд #Венета Марковска #процедура #конституционен съдия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"