Учителят от Харлем партито: Пак бих танцувал с децата

Учителят от Харлем партито: Пак бих танцувал с децата
Не съм направил нищо нередно, просто се забавлявахме с учениците в двора на училището, твърди 34-годишният учител. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Учителят по английски език в Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в Пловдив Христо Данев, който бе уволнен заради организираното Харлем парти в двора на училището, е категоричен, че пак би участвал в подобен купон с ученици.

"С най-голямо удоволствие бих се включил. Само не бих се ангажирал с организацията. Новата световна мания The Harlem Shake е нещо невероятно и изключително позитивно", обясни 34-годишният педагог, цитиран от "Труд".

„Това е своеобразен тимбилдинг с танци, в който могат да се включат всички без разлика на религия, пол, възраст, образование. Не съм направил нищо нередно, просто се забавлявахме с учениците в двора на училището", твърди учителят.

Данев е учител от 10 години, а от пет години преподава в родното си училище на осми и единадесети клас.

В последния ден на февруари му е поставен ултиматум - или подава молба за напускане, или ще бъде уволнен дисциплинарно за уронване на престижа на училището и на професията.

"Казаха ми, че мястото на учителите не било на подобни партита, където ученици танцуват и показват неприлични движения. Това си е тяхното мнение, аз мисля друго, но реших да подам молба за напускане по семейни причини", обясни учителят.

„Целта на Харлем партито беше да се покаже на децата, че е по-добре да танцуват, да се усмихват и забавляват, вместо да крещят, да се обиждат или се бият. На поканата във Фейсбук откликнаха повече от 70 ученици от различни класове и училища, които се събраха по същото време, когато по улиците на Пловдив вървеше най-голямото протестно шествие срещу монополите", разказва Данев.

"Аз съм много взискателен към учениците си, но в същото време и се гордея с тях. За мен те не са просто материя, която ми вади заплатата, не са пореден номер в дневника, а хора с душа и сърце", допълва Данев.

В Хуманитарната гимназия върви подписка за незабавното му връщане, която ще бъде връчена на директорката Соня Киркова. Над 650 ученици и техните родители са се подписали.

"За съжаление не получих подобна подкрепа от колегите си. Имаше само няколко, които ме потупаха по рамото и ми казаха: "Гледай смело напред!" Изпитвам невероятни сантименти към това училище, но предвид обострените взаимоотношения с ръководството му добре си давам сметка, че май е изключено да се върна там", казва Данев.

Директорката на гимназията Соня Киркова уточни, че учителят не е уволнен, а са се разделили по взаимно съгласие.

#учител #Пловдив #Христо Данев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »