Папата призова за мирно решение за Сирия

Папата призова за мирно решение за Сирия
A A+ A++ A

Папа Франциск написа писмо до руския президент Владимир Путин, в което го призовава държавите членки на Г-20, провеждащи среща в Санкт Петербург, "да не остават пасивни" в търсене на мирно решение в Сирия и "да изоставят безполезното търсене на военно решение", съобщи БГНЕС.

В писмото си до Путин в качеството му на председател на Г-20, папата говори за икономическото и социално неравенство в света и осъжда "безсмисленото клане" в Близкия Изток. Той се обявява категорично срещу военно решение, уточни говорителят му Федерико Ломбарди.

"Отправям призив с цялото си сърце към всеки един от присъстващите на срещата ръководители да намерят пътища за преодоляване на конфликтните позиции и за прекратяване на безполезното преследване на военно решение", пише папа Франциск в писмото си.

САЩ и Франция планират ограничени удари, за да накажат режима на президента Башар ал-Асад, който според тях е използвал масивно химически газ срещу цивилното население на 21 август. "Необходим е нов ангажимент за търсене със смелост и решителност на мирно решение чрез диалога и преговорите между страните, което да бъде подкрепено единодушно от международната общност", допълва папата в писмото си до Владимир Путин.

#папа Франциск #Путин #писмо #Сирия #мир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »