До края на февруари ще е готова оградата по границата ни с Турция

До края на февруари ще е готова оградата по границата ни с Турция
В края на февруари се очаква окончателно да е завършена 107-километровата ограда по границата ни с Турция. Снимка: patuvaj.blogspot.com
A A+ A++ A

“В края на февруари се очаква окончателно да е завършена 107-километровата ограда по границата ни с Турция - телени заграждения, които ще бъдат изградени по протежение на този участък”, каза министърът на отбраната Ангел Найденов в предаването „Седмицата” на Дарик радио.

Стана ясно, че причината да се изгради това съоръжение е силно пресеченият релеф на местността, което затруднява възможността да се наблюдава територията на граничния участък и да се реагира своевременно. Границата в момента в този участък се пази с термонаблюдение и с гранични полицейски части, които отговарят за това.

„Една подобна задача в този момент е единствено по силите на въоръжените сили. Това не влиза в противоречие със законовите правомощия и отговорности на Българската армия, защото има съответно формулирана мисия за подпомагане на населението в мирно време”, пжодчерта Найденов.

#граница #ограда #Турция #февруари #мисия #Българска армия #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"