Кой контролира „свободните“ бежанци...?

Кой контролира „свободните“ бежанци...?
A A+ A++ A

Kонтрол върху получилите статут и напусналите домовете за временно настаняване няма и никой не проверява адресите, които те подават към Държавната агенция за бежанците /ДАБ/, стана ясно след пожара в столичен хостел, където се оказа, че над 200 души са обитавали един апартамент.

Въпросът е, как след като ДАБ работи изключително тясно с МВР, няма процедура, според която хората, които напускат въпросната институция, да бъдат проследявани, къде живеят, как живеят и с какво се издържат? Това ако не друго, поне е препоръчително! Нарастващият брой на бежанците у нас провокира поне идея за съставянето на специализирано законодателство, което да регулира подобен тип процедури.

Близостта на евтиния Женски пазар, множеството арабски магазини наоколо и наличието на много съграждани привлича чужденците в карето около ул. „Цар Симеон“, „Пиротска“ и бул. „Мария Луиза“ в София. В това няма лошо, защото по този начин тези хора се съсредоточават по един естествен начин на едно относително компактно място. Къде обаче са органите на реда?

Когато роми и хора от неустановени националности, абсолютно нерегламентирано ни продават цигари, полицаите ги „охраняват“, вместо да ги преследват, а това води до пожари – и в прекия, и в преносния смисъл на думата...!

#хостел #пазар #ДАБ #магазини #националности

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »