Издигаме ограда по границата с Турция

Издигаме ограда по границата с Турция
Започна вторият етап от „Съвместни усилия“ за изграждане на инженерно-техническото съоръжение по границата. Снимка: haskovo.info
A A+ A++ A

Започна вторият етап от „Съвместни усилия“ за изграждане на инженерно-техническото съоръжение по границата, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде БГНЕС. На терен има 61 военни с 16 единици техника.

Паралелно с изграждането ще върви и доставката на необходимите материали, така ще се спести време. „По предишни планове беше предвидено след утвърждаването на плана между 30-40 дни да има за доставка на материали и още толкова за изграждането на самото съоръжение, сега първата процедура се спестява и ще върви паралелно“, заяви Найденов. Стана ясно, че в зависимост от климатичните условия изграждането ще отнеме от 45 до 60 дни.

Найденов каза, че сключването на договорите за доставка ще става по реда на специалните поръчки по Закона за обществените поръчки, които позволяват пряко договаряне с фирми доставчици, без да се губи време за обявление и оспорвания.

#ограда #съоръжение #Ангел Найденов #доставчици #процедура #поръчки #планове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »