Пети ден издирват телата на изчезналите край с. Винево

Пети ден издирват телата на изчезналите край с. Винево
Нивото на язовира е спаднало с около 50 сантиметра, като спасителите са използвали дълги пръти, за да намерят изчезналите, но без резултат за момента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Акцията по издирването на две от телата на семейството, изчезнали след наводненията в с. Винево, продължава пети ден с контролирано изпразване на язовир „Родопи“.

В понеделник бе открито тялото на д-р Ширин Рамаданова, която бе погребана по-късно, но спасителните екипи все още не са намерили бащата на Ширин и 4-годишното й детенце Мерт.

Нивото на язовира е спаднало с около 50 сантиметра, като спасителите са използвали дълги пръти, за да намерят изчезналите, но без резултат за момента.

В издирването участва Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и местни жители, а областният управител на Хасково свика щаб, който започна работа от началото на седмицата.

Четиричленното семейство изчезна на 24 срещу 25 април, след като мостът край с. Винево пропаднал след проливните дъждове и последвалите наводнения.

Тялото на една от жените бе намерено на втория ден от издирването, а на четвъртия бе открито и това на лекарката от Кърджали.

Автомобилът, с който пътували, отнесен от приливната вълна, бе намерен след падане на нивото на водите, но вътре в него нямаше никой.

#Винево #семейство #тела #изчезнали #наводнение #мост #язовир #Родопи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"