Ресторантите в София все още са най-евтините в Европа

Ресторантите в София все още са най-евтините в Европа
Така изглеждан ресторантите среден клас в София
A A+ A++ A

Вечеря в хубав ресторант в София излиза пет пъти по–евтино от Париж и два пъти по-евтино от Любляна.

У нас предястие, основно и десерт, без алкохол, струва средно около 30 лева на човек.

Подобно удоволствие в Барселона струва около 80 лв. на човек, в Амстердам и Лондон - около 90 лв., а в Женева - близо 140 лв.

Френската столица също се нарежда в този диапазон с цена около 100 лева на човек.

Посочените до тук примери са в столиците, които държат по-скъпи цени на ресторантите, но дори и градовете, които са около и под средното равнище за Европа, са с доста по-скъпи заведения от софийските.

Например, в Истанбул и Рим вечерята струва около 50 лв. за човек, което въпреки че не е толкова скъпо, е много повече от средното за София.

В Букурещ вечеря за двама излиза около 80 лв., близо двойно, сравнено със София. А в Прага, която е сравнително близо до нас, и поддържа цени под средното за Европа, цената на вечеря в ресторант е около 80 лв. на човек.

Съдейки по данните, спокойно можем да твърдим, че София е столицата с най-евтини ресторанти в Европа, като тази тенденция се запазва в последните няколко години, обобщава сайтът Alakart.bg.

В проучването са разгледани цените на ресторантите в 10 европейски града. Избрани са общо 300 ресторанта, публикувани в популярните международни сайтове за заведения и отзиви като Trip Advisor. Средните цени за вечеря са определени според техните менюта, качени на личните им страници.

#ресторант #ресторанти #цена #цени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"