Пет ракети бяха изстреляни срещу Тел Авив

Пет ракети бяха изстреляни срещу Тел Авив
Най-малко пет ракети бяха изстреляни в сряда сутринта към Тел Авив и околностите. Снимка: www.haskovo.net
A A+ A++ A

Най-малко пет ракети бяха изстреляни в сряда сутринта към Тел Авив и околностите му и бяха прихванати от системата "Железен купол", съобщи военното радио.

След задействането на сирените ракетите били прихванати в полет от батарея на "Железен купол", съобщи радиото и допълни, че във вторник Тел Авив и Йерусалим са били атакувани с ракети, изстреляни от ивицата Газа, която е контролирана от палестинските ислямисти от ХАМАС.

Атаката срещу Тел Авив била извършена малко след като израелската авиация предприе 160 рейда в ивицата Газа срещу ХАМАС, съобщи говорителят на армията. Цели са станали 120 площадки за изстрелване на палестински ракети, 10 командни поста на ХАМАС, много тунели.

Сред другите мишени са били две къщи "на военни лидери на ХАМАС", както и "офиси на министерството на вътрешните работи, на националната служба за сигурност на ХАМАС", се казва в официално съобщение.

Говорител на армията уточни пред АФП, че четири ракети са били изстреляни рано сутринта в сряда към Южен Израел, без да причинят жертви и материални щети. ХАМАС пое отговорност за изстрелването на ракети срещу Йерусалим и Тел Авив в отговор на израелската офанзива. От началото на операцията срещу ислямисткото движение бяха убити 28 палестинци.

#Тел Авив #ракети #Хамас #Йерусалим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"