Йордан Бакалов поема МВР в служебния кабинет

Йордан Бакалов поема МВР в служебния кабинет
Служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

Служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград.
Завършил е ТИХ „Асен Златаров" в гр. Димитровград, Висшия химико-технологичен и металургичен институт-София (1987 г.) и външна търговия в Пловдивския технически университет (1998 г.). През 2009 г. защитава докторска степен по научна специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство" - Национална сигурност.

От 2012 г. е доцент и преподавател по национална сигурност в Нов български университет в София и в Колежа по икономика и администрация, гр. Пловдив.

Бакалов е народен представител в 38-то, 39-то, 40-то и 41-вото Народно събрание.

Председател е на Комисията по национална сигурност и член на Комисията по бюджета и финансите в 38-то НС. В 39-то Народно събрание е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. В 40-то Народно събрание е председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на парламентарната група ОДС.

В 41-то Народно събрание е председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

#комисия #Пловдив #Димитровград #Асеновград #Йордан Бакалов #служебен кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »