Взривове във военни обекти

Взривове във военни обекти
Снимка: airgroup2000.com
A A+ A++ A

Взривът във военния завод в Костенец е един от поредните. Оказва се, че взривовете във военни обекти имат богата история от 2000 г. насам, сочи справка на Агенция „Фокус“:

На 12 септември 2012 г два взрива разтърсват за по-малко от денонощие военния завод „Арсенал” - Казанлък. За щастие пострадали няма.

На 05 Юни 2012 г. след 14.40 ч.при пътния възел Петолъчката край Ямбол започват серия от взривове в складове за разглобяване на снаряди, собственост на "Берета Трейдинг". Базата е бивш завод на "Терем" Трявна. В момента на взрива в нея са се намирали 13 души.. Като най-малко седем от тях са пострадали.

На 12 ноември 2011 г около 9 ч. в Севлиево и околните села се чуват силни тътени. Взривяват се бивши военни складове, намиращи се между Севлиево и с. Ловнидол. В склада има около 3 000 снаряда от калибър 152. В складовете няма химически и радиоактивни вещества и няма обгазяване на района. Няма данни за жертви и пострадали хора.

3 февруари 2010 г завод "Миджур" за взривни вещества и материали в село Горни Лом, община Чупрене се е взривява след пожар. Четирима служители на фирмата са пострадали, като по-сериозно са ранени двама от тях.

На 9 август 2008 г. в склад на военния завод „Арсенал” в Казанлък избухва пожар, който води до взривове. В склада за готова продукция са съхранявани гранати. Разразява се страхотен пожар, който няколко часа по-късно е овладян. Няма жертви.

На 3-ти юли 2008 г. се взрвява военен склад край Челопечене. Повече от 50 експлозии разтърсват софийското село и цяла София. Взривени са военни цехове за преработка на боеприпаси, в които има 2500 т. класически боеприпаси и около 20 т. тротил. Няма загинали. Жителите на Челопеч и Чепинци са евакуирани. Няма данни за замърсяване на въздухът на София.

На 9 юли 2000 г. между хасковските села Александрово, Константиново, Любеново, Родопи, Поляново и Брягово се разразява пожар. Привечер огънят се достига склад за боеприпаси в с. Иваново и довежда до взривове.

#взрив #Александрово #Константиново #Любеново #Родопи #Поляново #Брягово #Челопечене #Миджур #Костенец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"