Протести в няколко града за отварянето на КТБ

Протести в няколко града за отварянето на КТБ
Близо 5000 души вече членуват в една от "Фейсбук" групите, които настояват КТБ да бъде отворена незабавно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден протест пред БНБ във вторник от 17.30 часа организират хората, които имат блокирани пари в Корпоративна търговска банка (КТБ). Те настояват за незабавното й отваряне и за нейното оздравяване.

Протести ще има и в Сливен, Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново и Бургас.

Близо 5000 души вече членуват в една от "Фейсбук" групите, които настояват КТБ да бъде отворена незабавно.

Представителите на Инициативния комитет за отварянето на трезора Борис Михайлов и Росен Йорданов заявиха, че финансовата стабилност в страната е в окаяно състояние и бездействието на БНБ спрямо КТБ ще рефлектира върху всички вложители у нас.

"Нашата група има едно искане - да се отвори банката. Ние считаме, че банката може да заработи отново, че банката не е в такова лошо състояние, специално след доклада на квесторите, който излезе преди известно време", заяви пред БНР Росен Йорданов.

На 11 август гневни протестиращи пробваха да нахлуят в сградата на БНБ, но бяха спрени на стълбището на сградата от полицията и охраната. Над 100 вложители и кредитополучатели настояха за ускорено решение на проблема с Корпоративна търговска банка.

#протести #няколко #града #отваряне #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"