До 10 дни ще е ясно дали ще се спаси КТБ

До 10 дни ще е ясно дали ще се спаси КТБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До 10 дни ще е ясно готов ли е инвестиционният фонд от Виена да вложи пари за стабилизирането на КТБ, обяви премиерът Георги Близнашки пред Нова телевизия.

По-рано премиерът Близнашки заяви, че фонд, базиран във Виена, има намерение да инвестира и спаси КТБ. Служебният премиер не назова името на фонда. Той уточни, че е проведен предварителен разговор с фонд, който е участвал в приватизацията в други страни.

Междувременно над 500 души - служители в КТБ и  вложители, се събраха пред сградата на БНБ на пореден протест с настояване за незабавно отваряне на Корпоративна търговска банка и за нейното оздравяване.

Събралите се хора настояха да им се даде възможност да получат парите си в най-кратки срокове. Те изразиха недоверие към централната банка и допуснаха възможността политици от най-виск ранг да имат интерес от затварянето на банката. Протестиращите скандираха: "Отворете КТБ", "Мафия", "Искров, на кого си продаде съвестта?", "Дайте път на можещите", "Отворете банките", "Стоп на кражбата!".

#протести #отваряне #КТБ #БНБ #фонд #Виена #Георги Близнашки #Близнашки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"