7 причини да наблюдаваме внимателно ТВ7

7 причини да наблюдаваме внимателно ТВ7
Максим Бехар. Снимка: M3 Communications Group
A A+ A++ A

Едва ли има нужда да го казвам, но все пак ще започна с най-истинската истина, за модерните общества - свободата на медиите е майката на всички свободи в демокрацията.

Естествено, че - особено в България - тази свобода всеки си я разбира както иска и не дай си Боже да изтриеш някое гнусно анонимно мнение в някой форум и веднага се вдига вой до небесата и всяка втора дума в този вой споменава свободата, словото, демокрацията и всичките им производни.

Сега обаче ТВ 7 е доста особен случай и седмица преди изборите това ме кара да си мисля, че съдбата на тази телевизия е доста показателен лакмус за това, което се случва или което ще се случи в България. И първата причина е именно това - наистина точно седмица преди изборите в България една медия е поставена не само на изключително изпитание, но и на огромно унижение от всички възможни инстанции.

Втората очевидна причина е тясната, преди очевидна, сега - един Бог само знае - връзка между кризата в Корпоративна търговска банка /КТБ/ и ТВ 7. Без значение кои са собствениците или консултантите, фактът, че кризата в банката доведе и до криза в телевизията показва, че най-малкото финансовата връзка съществува. Това е и най-нормалното нещо на света, но дотолкова, доколкото съдбата на банката - повярвайте - е най-важното нещо в държавата сега, то и това, което ще се случи с ТВ 7 също е важна част от този сложен пъзел.

На трето място, сега ТВ 7 има за изпълнителен директор един от най-кадърните и най-интелигентните български политици и телевизионни водещи. Едва ли има по-добър познавач на българския политически пейзаж и на телевизионните процеси от Емил Кошлуков, човек, който пое тежкия кръст да подкрепи телевизията в най-трудните й дни.

Четвъртата причина със сигурност е фактът, че през последните месеци ТВ 7 е супер обективна, спокойна и професионална телевизия и този факт вероятно е вбесил много хора.

Пето - предизвикателството всъщност е огромно, защото то не е само в бизнес план, но е и към съдебната система в България, както и към правораздавателните органи - всички до един с отговорности към този заплетен казус.

На шесто място е безспорният факт, че точно тази телевизия е пълна с професионалисти, със страхотни репортери, техници, оператори и още един вагон специалисти, които отдавна са доказали, че правят добра европейска телевизия.

Седмо, което всъщност е първо - посяга се на медия, в дни, когато свободните медии в България са необходими повече от въздуха. От свежия въздух, който всички ние - в бизнеса, в обществото, очакваме да дойде именно от медиите.

#причини #ТВ 7 #Свобода #медии #телевизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"