Кунева: Шенген е постижима цел

Кунева: Шенген е постижима цел
A A+ A++ A

„Влизането в Шенген е постижима задача както за България, така и за Румъния, каза вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева на среща с Антон Пакурецу, посланик на Румъния у нас.

Кунева ще се опита да използва напредъка на северните ни съседи като стимул за това реформите в областта на правосъдието и борбата с корупцията да се случат по-бързо и в България, сочат от правителствената пресслужба в съобщението за срещата.

Двете страни трябва да имат специални отношения и да следват общи цели в рамките на Европейския съюз, като това ще направи и тях, и самия ЕС по-силни, подчертала Меглена Кунева.

В разговора е коментирано, че част от проектите по Европейската инвестиционна програма, която предстои до края на годината да бъде обявена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, трябва да бъдат трансгранични, за да получат по-лесно одобрение от страна на ЕК и да доведат до добавена стойност за гражданите и на двете страни по оста растеж и работни места.

#Румъния #Антон Пакурецу #Жан-Клод Юнкер #ЕС #сътрудничество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"