Готови ли са зимните курорти за сезона, тръгват проверки

Готови ли са зимните курорти за сезона, тръгват проверки
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

По зимните ни курорти тръгват проверки, за да установят дали обектите са готови за туристите преди активния сезон. На 12 декември експерти от министерство на икономиката, Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), съвместно с Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще направят обиколката.

В екипите на инспекторите ще се включат зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, председателят на КЗП Веселин Златев, главният секретар на ДАМТН Валентин Чиликов и директорът на областна дирекция по безопасност на храните в Смолян – д-р Сава Бозуков, информира БГНЕС.

В същото време стана ясно, че туристите, които са се ориентирали да почиват на Банко ще се движат по асфалтирани улици. Преди малко повече от месец в града се извършваше изграждане на пречиствателна станция, канализация и водопровод, което бе превърнало Банско в строителна площадка с разкопани улици.

Заради забавяне на ремонтните дейности имаше сериозна опасност Банско да посрещне гостите си за откриване на новия зимен сезон (13 декември) с кални улици.

„Добрата новина е, че почти всички пътни артерии са завършени. Строителите се постараха доста, за да изпълнят дадения им от мен срок – до 5 декември всички улици да са готови. Само 2-3 крайни отсечки остават за приключване, тъй като ежедневните дъждове не позволиха това да се случи", заяви кметът на община Банско Георги Икономов пред „Стандарт“. Той увери още, че туристите няма да газят в кал.

#Банско #КЗП #Даниела Везиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"