Жертвите на похитителите в Кения - между 8 и 15, други 45 са в болница

Жертвите на похитителите в Кения - между 8 и 15, други 45 са в болница
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Похитителите от терористичната групировка "Ал-Шабаб" са застреляли между осем и петнадесет души, а други около 30 са ранени, съобщи Си Ен Ен, като се позоваван на местни медии. Според местния Червен кръст 45 души са хоспитализирани. Заложническата драма започна в 11 часа местно време, в университета в Гариса - град в североизточна Кения, близо до границата със Сомалия. Потвърдено е, че две от жертвите са били охрана на входа на университета, а сред ранените има двама полицаи и студент.

Войски, линейки и служители на Червения кръст са обградили кампуса на учебното заведение, където по думи на свидетели се чували изстрели "като фойерверки". 

"Ужасно беше, имаше изстрели навсякъде", споделя студентът Августин Аланга пред Би Би Си. Според него е "жалко" само двама души да охраняват университета в такъв размирен район.

Според репортер на Би Би Си, повечето от студентите не са мюсюлмани, а сред освободените заложжици има 15 освободени мюсюлмани.

Предполага се, че нападателите са над 10. Някои от студентите обаче успяват да избягат успешно, като данните за това колко точно са се освободили варират от 50 до 300 души, в зависимост от свидетелски показания.

Повечето магазини в Гариса са затворени и полицията призовава хората да си останат по домовете.

 

#Кения #Гариса #Ал-Шабаб #университет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »