18-годишният нашенец, приет във всички елитни университети в САЩ: Идвам в България всяко лято

18-годишният нашенец, приет във всички елитни университети в САЩ: Идвам в България всяко лято
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Българинът Стефан Стойков, който стана медийна звезда, след като бе приет във всички елитни американски университети, призна, че си идва в България всяко лято, за да се срещне с роднини. "А когато имам възможност да гласувам, бих го сторил", посочва младежът в ефира на Нова телевизия. Той разказва още, че когато се е преместил в САЩ, не е знаел нито дума английски.

Стефан стана поредния повод за гордост на страната ни, след като всички елитни американски университети са приели младежа. Резултатите от кандидат-студентските изпити на Стефан му позволяват да избира между университетите от т.н. Бръшлянова лига ( „Харвард”, „Йейл”, „Принстън”, „Браун”, „Корнел”, Колумбийският университет и Пенсилванският университет, както и колежът „Дартмут”).

„Невероятно е чувството такива престижни университети да те агитират да се запишеш в тях, а не обратното - ти да се молиш да те приемат”, казва Стефан. Според него, примерът на майка му, която всеотдайно се е грижила за него и се е трудила, за да може той да учи, го е вдъхновил за постигането на добрите резултати.

Майката на младежа работи като чистачка. Стефан разказва, че с тази работа жената е можела да обръща повече внимание на семейството си.

Младежът все още не е избрал къде да учи, но със сигурност ще прецени възможностите си съвсем реално. "Искам да посетя всеки един от тях и да видя какво предлага", разказва момчето. Всяко едно от висшите учебни заведения, където е приет Стефан има стипендия за даровити деца, така че обучението му ще е безплатно.

Стефан не отхвърли възможността да се върне след завършването на висшето си образование в България. Той каза, че у нас е трудно да се реализираш и това е проблем, но ако има вариант, ще се върне да работи у нас.

 

#университет #българин #приет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници