Бюджетният излишък към края на юли е 801 млн. лв.

Бюджетният излишък към края на юли е 801 млн. лв.
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По данни на Министерството на финансите към края на 31 юли изпълнението на приходите ще бъде малко над 19 милиарда лева, което представлява 62,7% от годишния размер – непостиган в последните години размер, по думите на заместник-министъра на финансите Кирил Ананиев.

Излишъкът към края на юли е 801 млн. лв., като за същия период на миналата година дефицитът е бил 1 147 милиона лева, съобщи на днешното правителствено заседание той.

Премиерът Бойко Борисов определи високите приходи в бюджета като резултат от отличната работа на създадените звена за борба с корупцията и контрабандата.

„Сами разбирате, че всичко това отива в частни джобове и сега се изправя срещу нас. Затова искам още веднъж да благодаря на колегите от Реформаторския блок, на АБВ, на всички, които проявявате воля. Всички, които говорят за служебни правителства, нови избори, са точно тези, които понасят най-големите щети в момента“, коментира  Борисов.

„Искам специално пак да благодаря и на прокурорите, на МВР, на ДАНС, особено на БОП, на Дирекция на полицията, защото тези звена, които направихме водят битка с корупцията и контрабандата. Това са черните пари, които се генерират. Това са сто процента черни пари, които се разливат и корумпират цялата система и държава", посочва премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

#бюджетен излишък #финанси #контрабанда #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"