Транссексуална личност започна работа в Белия дом

Транссексуална личност започна работа в Белия дом
A A+ A++ A

Белият дом разпространи съобщение, че в президентската администрация на САЩ е била назначена първата открито транссексуална личност. Иницативата бе приветствана от асоциациите за защита на лесбийки, гейове, би- и транссексуални, предаде АФП.

Рафи Фрийдман-Гурспан, бивша активистка, започна работа във вторник в екип, натоварен да подбира кадри за изпълнителната власт в САЩ.

"Ангажиментът й за подобряване на живота на транссексуалните американци, и по специално на транссексуалните цветнокожи и тези, които живеят в бедност, отразяват ценностите на тази администрация", заяви Валери Джарет, съветничка на президента Барак Обама.

Националният център за равенство на правата на транссексуалните, в който е работила Рафи Фрийдман-Гусман, приветства номинацията като "историческа".

Фактът, че първото назначение на транссексуална личност е на цветнокожа жена, сам по себе си е забележителен", подчерта директорката на организацията Мара Кейслинг.

Преди година президентът на САЩ Барак Обама разшири федералната система за борба срещу дискриминацията на работното място. До този момент различен цвят на кожата, произход, религия, пол, наличие на увреждания, възраст и сексуална ориентация бяха категориите хора, защитени във федералната администрация.

Обама, който е изправен пред силна опозиция от страна на републиканците в Конгреса, разпространи с президентски указ обхвата на тази защита и върху транссексуални служители.

#транссексуална #защита #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"