Осем населени места искат да се отделят от Карлово

Осем населени места искат да се отделят от Карлово
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Осем населени места искат да се отделят от община Карлово заради лошото управление на сегашното й ръководство, съобщи БНТ.

Основният им мотив е, че липсва финасиране на всички селища извън общинския център Карлово. Кметовете на Клисура, Розино, Кърнаре, Иганово, Христо Даново и Певците, и инициативни комитети от Слатина и Столетово са заявили намерението си за присъединяване към община Сопот. Те са изпратили писмо до регионалното министерство и местната власт в Сопот.

"В днешно време слатинци пият отровна вода от тези азбестови тръби, които са положени в 50-те години. Слатинци не вървят по тротоари, вървят из тревата, защото не могат да вървят по шосето, защото и пътищата ни са развалени", каза жителят на Слатина Иван Илиев. 

По думите на кметовете на населените места, те не получават необходимите средства за благоустрояване и инфраструктура и затова по улиците зеели дупки, нямало зелени площи и тротоари и съществували множество проблеми с водоснабдяването. Те се оплакаха, че не са реализирани проекти по еврофондовоте и масово се е разпродала общинската земя, а средствата от нея отивали само за погасяване на дълговете на общината.

#населени места #Карлово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"