България и Катар ще си сътрудничат в търговията с храни

България и Катар ще си сътрудничат в търговията с храни
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на околната среда на Катар Ахмед бин Амер Ал Хумейди и водената от него делегация, за да обсъдят възможностите за взаимно сътрудничество между държавите.

По време на срещата Ал Хумейди предложи да бъде създадено акционерно дружество в областта на храните. В него се очаква да бъдат включени между 15 и 20 от най-добрите български компании произвеждащи месо, плодове и зеленчуци.

„В съвета за сътрудничество на страните от Персийския залив има голям интерес към българската продукция“, посочи Мохамед Ахмед Алобейдли - член на борда на директорите на Катарската търговска палата и Председател на Комитета по земеделие.

 

Премиерът Борисов и министър Ал Хумейди се договориха да бъде създадена и комисия от правителствени представители на България и Катар, чиято цел ще бъде да задълбочи съвместното сътрудничество. 

„Доброто приятелство между Катар и България е предпоставка за едно добро начало за задълбочаване на съвместната ни работа“, категоричен бе Бойко Борисов.

Двете страни изразиха надежда, че по време на утрешните срещи между катарската делегация и представители на български фирми, производители на плодове, зеленчуци и агнешко месо ще бъдат постигнати конкретни договорености.



#сътрудничество #Катар #България #акционерно дружество #храни #промишленост #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »