Главният секретар на МВР: Турция владее положението с мигрантите

Главният секретар на МВР: Турция владее положението с мигрантите
снимка: МВР
A A+ A++ A

Колегите ни от турска страна владеят процесите по миграционния натиск и не следва да имаме притеснения за неговото изостряне, заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

Той се срещна с областния управител на Одрин Дурсун Али Шахин на граничния пункт "Капъкуле". Те са обсъдили обстановката във връзка с миграционните процеси. 

"Не бива да имаме притеснения за изостряне на миграционния натиск. Полицейските сили са достатъчни, обстановката се следи непрекъснато и съобразно с нея има готовност патрулите по границата да бъдат усилени своевременно", коментира главният секретар на МВР. 

Главен комисар Костов изказа благодарност на областния управител на Одрин за усилията, които полагат правоохранителните органи на Турция и за неговия личен принос за ограничаване на миграционния натиск към България. Към момента служители на МО и военна техника вече се включват в охраната на границата със задачи да осъществяват патрулно – постова дейност съвместно с екипите на „Гранична полиция“.

Задействан е план, при който започна вече поетапно разполагане на до 1000 армейски служители по цялата граница с Турция. 

 

#МВР #Георги Костов #план #Одрин #Дурсун Али Шахин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"