Манчестър Сити унизен във Висшата лига

Манчестър Сити унизен във Висшата лига
A A+ A++ A

Манчестър Сити допусна тежко поражение с 1:4 като гост на Тотнъм в първи мач от седмия кръг на английската Висша лига. Три от попаденията на „шпорите“ бяха от очевидни засади, а при гола на Кевин де Бройне за гостите също останаха съмнения за такова нарушение на правилника.

Видео от головете вижте в Sporta.bg

Въпреки това „гражданите“ изиграха реално трети слаб мач от последните си четири (въпросният четвърти беше срещу последния в елита Съндърланд – 4:1 за Купата). Де Бройне в 25-ата минута бе изведен в наказателното поле с прекрасен пас от Яя Туре и откри резултата в полза на гостите.

С гол от около 30 метра чрез шут по земя Ерик Дайър донесе равенството в самия край на първото полувреме, като в изграждането на атаката съдията подмина очевидна засада, а Уили Кабайеро – необяснимо титуляр вместо Джо Харт – са намеси неадекватно.

Тоби Алдвервейрелд с глава след нова слаба намеса на вратаря засече центриране от фаул на Ерик Ламела в 50-ата минута и осъществи пълен обрат. В 61-ата Ламела разтресе гредата от пряк свободен удар, а Хари Кейн с добавка на празна врата се разписа за първи път през сезона – но от положение на явна засада.

Ламела в 79-ата минута направи за смях Кабайеро, заобикаляйки го за последния гол в мача за „шпорите“ - 4:1. Така с този мач Тотнъм събра 12 точки и вече е пети, макар с двубой повече от останалите отбори, докато Сити записа втора поредна загуба и остава с 15 пункта.

#Манчестър Сити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници