Русия иска да си върне влиянието в региона, коментира експерт

Русия иска да си върне влиянието в региона, коментира експерт
A A+ A++ A

Вероятно Русия иска да повлияе колкото се може по-рано на преговорите между сирийските власти и опозицията и да си върне влиянието в региона, коментира пред БНТ експертът по международна политика Симеон Николов. За започналата вчера руска военна атака в Сирия прогнозата му е, че политическата карта на света тепърва ще се променя.

С това Русия иска да изпрати посланието, че няма да се съобразява с предупрежденията на САЩ за Башар Асад. Ударите в Сирия са демонстрация на твърдост, каза експертът. Друго послание към САЩ е: "Вие трябва да ни приемате сериозно", отбеляза Николов.

Вероятно Русия иска да повлияе колкото се може по-рано на преговорите между сирийските власти и опозицията и да си върне влиянието в региона, добави експертът.

Той определи военната операция като авантюра, която не се знае как ще завърши. Симеон Николов е убеден, че "Ислямска държава" не може да бъде победена само с вонна операция. Великите сили трябва да обединят сили и да работят и срещу идеологията на джихадистите, каза той.

#Русия #Симеон Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници