Ген.-майор Радев: Нямам личен конфликт с министър Николай Ненчев

Ген.-майор Радев: Нямам личен конфликт с министър Николай Ненчев
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нямам личен конфликт с министър Николай Ненчев, каза началникът на ВВС генерал-майор Румен Радев на брифинг, след проведена среща с премиера Бойко Борисов, във връзка с депозираната му и в последствие оттеглена оставка.

"Сутринта подадох оставка. В МО всички дирекции са ангажирани в търсене на решение. Ако имаме различия те са чисто принципни", заяви той, цитиран от "Фокус".

След разговор с премиера и поети от него ангажименти генерал-майор Румен Радев оттегли оставката си. Той призна, че не е било лесно премиерът да го убеди да си оттегли рапорта за напускане на поста.

По думите на Радев с програмата, която ще се приеме на следващото заседание на МС ще бъдат отпуснати сериозни средства за да може другата година да се увеличи броят на техниката, летателните часове на летците и да се премине към следващо ниво на подготовка.

Радев подчерта, че не бива да се допуска чужди сили да са водещи при охраната на въздушното ни пространство.

По отношение на ремонта на български самолети в Полша, той поясни, че утре ще се върне нашата делегация от Полша и ще стане ясно какви ще бъдат параметрите на нашето сътрудничество с Полша.

„В момента ВВС и конкретно бойната авиация се крепи на усилията на личния състав с тези останали минимални ресурси. Проблем е и непрекъснато намаляващият бюджет за отбрана. Или има авиация със стандарти, или я няма”, заяви ген. Радев. 

#ВВС #Николай Ненчев #оставка #генерал-майор Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници