Реформаторите поканиха Ненчев на среща в парламента

Реформаторите поканиха Ненчев на среща в парламента
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от парламентарната група на Реформаторския блок канят министъра на отбраната Николай Ненчев на свое заседание, съобщиха от Министерството на отбраната.

Срещата ще се състои на 2 октомври от 13.00 ч. в Народното събрание. След нея съпредседателите на групата и министър Ненчев ще направят съвместно изявление в сградата на Народното събрание.

Припомняме, в четвъртък от БСП поискаха оставката на военния министър Николай Ненчев заради невъзможността България сама да охранява въздушното си пространство. От БСП посочиха, че "основанията са да се прекрати подигравката с българската армия и да се справим с пагубните последствия на неговите действия". От "Атака" също поискаха оставката на Ненчев.

Междувременно стана ясно, че командирът на ВВС ген.-майор Румен Радев е подал оставка.

Съпредседателят на РБ Радан Кънев веднага защити своя министър.

„Никаква непоследователна политика не виждам - политиката на министъра на отбраната Николай Ненчев е изцяло последователна”, отговори лидерът на РБ на въпрос дали има вина министърът заради подадената оставка на командира на ВВС.

След среща с премиера Бойко Борисов и поети от него ангажименти генерал-майор Румен Радев оттегли оставката си. Той посочи, че българските Военновъздушни сили са стигнали дъното. По думите му в момента ВВС, в частта си бойната авиация, се крепят не толкова на системата за сигурност, а на усилията на личния състав.

#Николай Ненчев #отбрана #ВВС #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници